cpt. Cook
 

Afghánské ragú ze zvěřiny

Brněnský dančí steak

Dančí medailónky s brusinkovou omáčkou

Dušená jelení kýta s borůvkami

Dušený jelen na houbách

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratin ze zvěřiny a pastinákové pyré

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6  pastináků, 1/2 kg moučných brambor, 1/2 l mléka, 1/2  bouquet garni, 1/2  anýz, 1/2  hřebíček, 2 kuličky jalovce, 2  červené cibule, 150 dkg mletého masa ze zvěřiny, 10 dkg sušených datlí, 10 dkg pistácií, tymián, rozmarýn, zelená petrželka, muškátový oříšek, 15 dkg strouhanky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jeden pastinák dejte stranou, zbytek oloupejte a nakrájejte na kousky. Oloupejte brambory a rozkrojte je na poloviny. V hrnci s mlékem vařte brambory s pastinákem 25 minut, přidejte bouquet garni, hvězdičku anýzu, hřebíček a jalovcové bobule a podle potřeby dolijte vodou.

www.tacos.cz Mezitím oloupejte cibuli, nakrájejte ji a osmahněte na troše másla, přidejte maso, opečte ho, přidejte nahrubo nasekané datle i pistácie a dochuťte nasekanými bylinkami.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory a pastinák sceďte, odstraňte bouquet garni a kusové koření, rozmačkejte s trochou mléka a kouskem másla, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Polovinu pyré rozdělte na dno olejem vymazané misky, přikryjte orestovaným masem a zalijte zbylým pyré, posypte strouhankou. Poslední pastinák oloupejte, podélně rozkrojte na čtyři díly, položte na strouhanku, přidejte velké kousky másla a pečte 30 minut v horké troubě, nakonec ozdobte snítkou čerstvého rozmarýnu.

vloženo 28.01.2022    zobrazeno 445x    verze pro tisk

Jelení hřbet marinovaný

Jelení hřbet pečený v bylinkách

Jelení ragú na červeném víně

Jelení soté po břeclavsku

Jelení steak na žampiónech

Kamzičí nožka s jalovcovou omáčkou
(Cosciotto di camoscio con salsa di ginepro)

Kančí hřbet s pikantní omáčkou

Kančí maso I.

Kančí maso II.

Kančí maso III.

Kančí medailonky

Kančí na víně

Kotlety z divočáka

Krumlovský srnčí guláš