cpt. Cook
 

Afghánské ragú ze zvěřiny

Brněnský dančí steak

Dančí medailónky s brusinkovou omáčkou

Dušená jelení kýta s borůvkami

Dušený jelen na houbách

Jelení hřbet marinovaný

Jelení hřbet pečený v bylinkách

Jelení ragú na červeném víně

Jelení soté po břeclavsku

Jelení steak na žampiónech

Kamzičí nožka s jalovcovou omáčkou
(Cosciotto di camoscio con salsa di ginepro)

Kančí hřbet s pikantní omáčkou

Kančí maso I.

Kančí maso II.

Kančí maso III.

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kančí medailonky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg kančí kýty, 10 dkg slaniny,

Marináda: 10 dkg cibule, 2  mrkve, 1/2  petržel, 1/2  celer, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, jalovec, citrónová kůra, 1/2 dl octa, 2 dl oleje,

Na omáčku: 1/2 dl červeného vína, 8 dkg hladké mouky, 12 dkg šípkového protlaku (můžeme použít i čerstvé šípky), 15 dkg moučkového cukru, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře uleželé maso z kýty divočáka na dva dny naložíme do směsi octa, oleje, koření a nakrájené zeleniny. Maso odblaníme, očistíme a nakrájíme na medailonky (asi 2 cm silné), které ovážeme nití, aby držely tvar. Medailonky pak obalíme v mouce a opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Kořenovou zeleninu z nálevu spolu se slaninou orestujeme, přidáme cukr a zalijeme nálevem a přidáme polovinu vína nebo vodu. Vložíme maso a dusíme do měkka - u mladého kusu stačí 3/4 hodiny.

www.tacos.cz Změklé maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme zbytkem červeného vína, přidáme šípkovou zavařeninu a trochu vody, pokud použijeme čerstvé šípky, plody povaříme do měkka. Omáčku rozmixujeme (nahrubo, ne do hladka, kvůli koření). Mix znovu povaříme, dochutíme a přecedíme. Přidáme medailonky a můžeme podávat či ještě nechat pár dní v omáčce uležet.

www.tacos.cz Příloha: houskový knedlík

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 18776x    verze pro tisk

Kančí na víně

Kotlety z divočáka

Krumlovský srnčí guláš

Mořidlo na zvěřinu