cpt. Cook
 

Indie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Indické kuře

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 4 dl bílého jogurtu, 1/2  cibule nakrájet nadrobno, 4 stroužky česneku, 1/2  feferonka, 1/2 lžička koriandru, 1/2 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžička kardamomu, 8 dl kuřecího vývaru, 2 lžíce čerstvě nasekané zelené petrželky, 4 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozporcované kuře dáme do misky, posolíme a popepříme. Přidáme jogurt a všechny kousky kuřete dobře pokryjeme. Přikryjeme a necháme marinovat 1 hodinu při pokojové teplotě. V mixéru smícháme cibuli, rozdrcený česnek, nasekanou feferónku a koření a rozmixujeme na jemnou pastu. Na pánvi rozpálíme olej s máslem, přidáme kořeněnou pastu a 5 minut osmahneme. Do pánve přidáme kuře s jogurtem, přilijeme vývar, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 45 minut. Přimícháme petrželku a podáváme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2381x    verze pro tisk

Indické kuřecí
(Nasi Goreng)

Jednoduché kuře na pepři

Kantonské kuře

Kantonské kuřecí závitky

Kapuska
(Kuře se zelím)

Karí kuře

Kohout na víně
(Coq au vin)

Kokosové kuřecí curry

Korma murg curry
(Kuřecí kari ve stylu korma)

Korma z kuřete I.

Korma z kuřete II.

Kořeněný pilav s kuřetem
(Másalam pulao)

Kotíkovo kuře na karí

Kuřata na másle sváteční

Kuřata na zelenině vydatná

Kuře à la Jang Kuej-Fej

Kuře a la Pompadour

Kuře à la Tahiti

Kuře Adobo