cpt. Cook
 

Indické kuře

Indické kuřecí
(Nasi Goreng)

Jednoduché kuře na pepři

Kantonské kuře

Kantonské kuřecí závitky

Kapuska
(Kuře se zelím)

Karí kuře

Kohout na víně
(Coq au vin)

Kokosové kuřecí curry

Korma murg curry
(Kuřecí kari ve stylu korma)

Korma z kuřete I.

Korma z kuřete II.

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kořeněný pilav s kuřetem

Másalam pulao

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kuřete, 215 dkg rýže, 3  cibule, 4 lžíce oleje, 2 lžičky směsi koření 'Kuře orient', 1/2 dl bílého jogurtu, sůl, 6 stroužků česneku, 1/2  chilli paprička, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře rozdělíme na 8 kousků. Rýži propereme a namočíme na hodinu do teplé vody, pak ji scedíme a necháme oschnout. V kastrolu rozehřejeme olej, osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli a přidáme kuřecí dílky. Opečeme, okořeníme, přidáme trošku bílého jogurtu a stále pomalu opékáme, až se vypaří tekutina a kuře změkne. Přilijeme zbytek jogurtu a přidáme lisovaný česnek. Zasypeme rýží, opečeme a přilijeme vodu asi 3 cm nad rýži. Přidáme chilli a osolíme. Pomalu dusíme, nejlépe v troubě při nízké teplotě pod pokličkou, až je rýže měkká. Toto kořeněné indické 'rizoto' můžete doplnit nakonec sterilovaným hráškem nebo dušenou karotkou. K tomu salát.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2480x    verze pro tisk

Kotíkovo kuře na karí

Kuřata na másle sváteční

Kuřata na zelenině vydatná

Kuře à la Jang Kuej-Fej

Kuře a la Pompadour

Kuře à la Tahiti

Kuře Adobo