cpt. Cook
 

Indické kuře

Indické kuřecí
(Nasi Goreng)

Jednoduché kuře na pepři

Kantonské kuře

Kantonské kuřecí závitky

Kapuska
(Kuře se zelím)

Karí kuře

Kohout na víně
(Coq au vin)

Kokosové kuřecí curry

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Korma murg curry

Kuřecí kari ve stylu korma

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2  celá skořice, 1/2  cibule, 1/2  chilli paprička, 2 stroužky česneku, zázvor, 15 dkg oříšků kešu, 1/2 lžíce bílého máku, 1/2 dl vody, 1/2 lžička garam másaly, 1/2 lžička mletého chilli, 2 dl vřící vody, 1/2 lžička soli, 615 dkg kuřecích stehen, 1/2 lžíce šlehačky, 2 dkg koriandrových lístků
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nalámanou skořicovou tyčinku. Jakmile začne syčet, přidejte nahrubo nakrájenou cibuli se zelenou chilli papričkou na kolečka a na středním plameni ji 5 minut smažte, dokud se nezačne barvit. Přidejte nasekaný česnek a zázvor a celé kešu oříšky a na středním plameni je 5 minut vařte, dokud lehce nezezlátnou. Vmíchejte bílý mák a přilijte vodu. Směs přendejte do mixéru a rozmixujte dohladka, poté ji vraťte do pánve.

www.tacos.cz Vmíchejte sůl, mleté koření a vroucí vodu a přidejte 5 cm kousky kuřete bez kůže i kostí. Přikryjte a vařte na mírném ohni 10 minut, dokud není kuře uvařené. Přidejte smetanu a jemně nasekaný koriandr a podávejte s chlebem, naanem a rýží podle chuti.

www.tacos.cz

vloženo 03.12.2021    zobrazeno 131x    verze pro tisk

Korma z kuřete I.

Korma z kuřete II.

Kořeněný pilav s kuřetem
(Másalam pulao)

Kotíkovo kuře na karí

Kuřata na másle sváteční

Kuřata na zelenině vydatná

Kuře à la Jang Kuej-Fej

Kuře a la Pompadour

Kuře à la Tahiti

Kuře Adobo