cpt. Cook
 

Chutně pečené kuře

Indické kuře

Indické kuřecí
(Nasi Goreng)

Jednoduché kuře na pepři

Kantonské kuře

Kantonské kuřecí závitky

Kapuska
(Kuře se zelím)

Karí kuře

Kohout na víně
(Coq au vin)

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kokosové kuřecí curry

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kuřecích prsíček (bez kůže), 1/2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky nasekaného zázvoru, 2  chilli papričky, 4 stroužky česneku, 1/2 lžička kurkumy, 1/2 lžička mango prášku, 1/2 lžička mletého římského kmínu, 1/2 lžička mletého koriandru, 1/2 lžičky garam másaly, 1/2 špetka dreceného hřebíčku, 1/2 špetka mleté skořice, 1/2 špetka mletého kardamomu, 4 dl kokosového mléka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz V pevné pánvi rozehřejte olej na nižší teplotu, přidejte římský kmín, najemno nasekaný čerstvý zázvor, nasekané zelené nebo červené chilli papričky a česnek rovněž najemno nasekaný a za stálého míchání poduste jednu minutu. Přidejte kuře, vykostěné a nakrájené na kostky, dobře promíchejte, přikryjte a za občasného míchání poduste 20 minut, dokud kuře nezměkne. Vmíchejte kurkumu, mango prášek, mletý římský kmín, mletý koriandr, garam masalu, drcený hřebíček, mletou skořici a mletý kardamom a za stálého míchání 3-5 minut poduste. Přilejte kokosové mléko, pomalu přiveďte k varu a dochuťte solí. Sundejte pánev z hořáku a podávejte.
vloženo 09.10.2007    zobrazeno 2970x    verze pro tisk

Korma murg curry
(Kuřecí kari ve stylu korma)

Korma z kuřete I.

Korma z kuřete II.

Kořeněný pilav s kuřetem
(Másalam pulao)

Kotíkovo kuře na karí

Kuřata na másle sváteční

Kuřata na zelenině vydatná

Kuře à la Jang Kuej-Fej

Kuře a la Pompadour

Kuře à la Tahiti