cpt. Cook
 

Hanácký koláč

Horácký koláč

Hradecký věnec

Hruškový koláč s tvarohem

Hruškový koláč z kyselé šlehačky

Jablečný koláč z bramborového těsta

Jablečný kynutý koláč

Jablečný závin
(Apfelstrudel)

Jablečný závin z pivního těsta

Jablková žaluzie
(Jalousie aux pommes)

Jablkové řezy s ořechy

Jablkový koláč od Romany

Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s piškotem

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový závin

Jablkový závin křehký

Jablkový závin máslový

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jahodový koláč po francouzsku

recept ze stránek www.tacos.cz
8 kusů:  12.15 dkg másla, 12.15 dkg hrubé mouky,  špetka soli, 2 dkg škrobové moučky, 2  žloutky, 1/4 l smetany, 1/2  vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce koňaku, 3 listy želatiny, 2 lžíce moučkového cukru, 1/4 l jablečného moštu, 150 dkg jahod
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jemný vanilkový krém na křupavém korpusu z křehkého těsta a osvěžující šťavnatá obloha, to je doslova pastva pro chuťové buňky. Vrstva krému zabrání rozmáčení koláče šťávou z ovoce.

www.tacos.cz Tuk, mouku a sůl rozsekejte na kousky, přidejte 3 lžíce studené vody, rychle vypracujte hladké těsto. Zchlaďte, vyválejte do potřebného tvaru, pečte 20 minut 200 stupňů C, občas propíchněte. Korpus nejlépe vyválejte a upečte na pečicím papíru a na něm přeneste na podnos. Je velmi křehký.

www.tacos.cz Škrob, žloutek a trochu smetany rozkvedlejte. Zbylou smetanu, vanilkový cukr, cukr a koňak svařte, přidejte rozmíchaný škrob a krátce povařte. Míchejte, a když krém vychladne, potřete jím korpus.

www.tacos.cz Želatinu namočte do studené vody, vymačkejte a rozpusťte v malém množství vařícího moštu. Přidejte cukr a zbylý mošt. Chlaďte. Jahody přeberte, omyjte a dobře osušte. Ovoce rovnoměrně rozložte na krém a přelijte zhoustlým želé. Dort chlaďte přikrytý.

vloženo 20.07.2017    zobrazeno 1121x    verze pro tisk

Jahodový koláč pod sklem