cpt. Cook
 

Arrosto di vitello al latte
(Telecí pečeně v mléce)

Boloňské řízky

Brněnské telecí řízky

Curyšské telecí

Frankfurtské telecí závitky

Gratinované telecí řízky

Gratinované telecí řízky nebo kotlety

Gratinované telecí řízky se šunkou a žampióny

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapsa s tuňákem

Spinacino ripieno al tonne

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  80 dkg telecí kýty, 10 dkg tuňáka v oleji, 15 dkg chleba (celozrnného, bez kůrky), 2  ančovičky, 1/2 sklenka suchého bílého vína, 1/2 grilované červené papriky, olivový olej, 15 cl mléka, 1/2  vejce, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, šalvěj, bazalka, rozmarýn, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Chléb nakrájejte na kostičky a s nahrubo nakrájenou cibulí jej opečte na trošce olivového oleje. Sundejte z plamene, přilijte mléko, rozšlehané vejce a za občasného míchání nechte odstát, dokud chléb nevsákne tekutinu. Rozmixujte směs s okapaným tuňákem a ančovičkami, ne úplně na jemno. Vmíchejte papriku nakrájenou na kostičky a pár nasekaných lístků bazalky.

www.tacos.cz Proveďte dlouhý řez podél širší strany masa, pak nožem prořízněte vnitřek tak, aby se vytvořila hluboká kapsa, kterou naplňte nádivkou. Řez sešijte kuchyňskou nití, aby se náplň během pečení nedostala ven. Plněnou kapsu trochu promačkejte, aby se náplň uvnitř rovnoměrně rozložila a ovažte ještě celou provázkem. Vložte do ohnivzdorné nádoby, osolte a opepřete, ochuťte snítkou rozmarýnu, několika lístky šalvěje, neoloupanými stroužky česneku, přelijte pramínkem oleje, podlijte bílým vínem a pečte asi hodinu v troubě předehřáté na 190 °C. Pokud je třeba, ještě během pečení podlévejte.

www.tacos.cz Vyjměte pečeni z trouby, nechte vychladnout. Potom ji nakrájejte na plátky a podávejte na lůžku ze zeleného salátu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1935x    verze pro tisk

Karlovarská telecí roláda

Máslové telecí řízky

Máslový řízek se sýrem

Mrkev dušená s telecím masem

Parmský telecí řízek

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Pikantní masová směs

Plněné telecí závitky

Přírodní řízky

Přírodní telecí řízky s česnekem a smetanou

Ražniči