cpt. Cook
 

Arrosto di vitello al latte
(Telecí pečeně v mléce)

Boloňské řízky

Brněnské telecí řízky

Curyšské telecí

Frankfurtské telecí závitky

Gratinované telecí řízky

Gratinované telecí řízky nebo kotlety

Gratinované telecí řízky se šunkou a žampióny

Kapsa s tuňákem
(Spinacino ripieno al tonne)

Karlovarská telecí roláda

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Koláč z telecího s mangoldem

Tourte de veaux aux blettes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg lístkového těsta, 80 dkg telecí plece nakrájené na 3cm kostky, 1/2  mrkev, 1/2 stonek mangoldu, 20 dkg čerstvých hub, 115 dkg šalotky, 1/2  vejce, 4 dkg másla, 215 dkg husté smetany, 1.15 dl bílého vína, 2  bobkové listy, 8 kuliček jalovce, sůl, mletý pepř, cayenský pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Šalotku nakrájejte najemno. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na kostičky. Maso osolte, okořeňte čerstvě mletým pepřem a kajenským pepřem. Maso opečte v nehluboké nádobě na trošce másla na prudkém ohni. Přidejte šalotku a mrkev. Smažte několik minut. Přidejte bobule jalovce a bobkové listy. Pokropte bílým vínem. Jakmile začne znovu vřít, pekáč přikryjte a vařte 1 hodinu.

www.tacos.cz Ořežte mangold, nakrájejte žebra a listy nasekejte nahrubo. Houby očistěte. Osmahněte je na zbylém másle. Přidejte mangold a restujte 10 minut na mírném ohni.

www.tacos.cz Vyjměte pekáč z trouby a zvyšte teplotu na 220 °C. Do pekáče přidejte mangold a houby. Přilijte smetanu. Promíchejte a upravte dochucení.

www.tacos.cz Rozbalte listové těsto a položte ho na náplň. Potřete ho rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě asi 15 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu. Před krájením a podáváním počkejte 5 minut.

vloženo 20.10.2022    zobrazeno 265x    verze pro tisk

Máslové telecí řízky

Máslový řízek se sýrem

Mrkev dušená s telecím masem

Parmský telecí řízek

Pečené telecí s mortadellou a olivami
(Arrosto di vitella mortadella e olive)

Pikantní masová směs

Plněné telecí závitky

Přírodní řízky

Přírodní telecí řízky s česnekem a smetanou