cpt. Cook
 

Kuře Marianne

Kuře na arašídech

Kuře na balkánský způsob

Kuře na bylinkách

Kuře na citrónu

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře na česneku se šafránem

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  1/2 menší kuře, 15 dkg oleje, 7 dkg cibule, 10 cl vína sherry, 2.15  žloutku, 2 stroužky česneku, 6 dkg mandlí, sůl, mletý pepř, šafrán, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Menší kuře se vykuchá, očistí, opláchne, zbaví kůže a vykostí. Maso se nakrájí na větší kostky, osolí, opepří, krátce opeče na horkém oleji a vyjme. Ve zbylém oleji se lehce osmahne jemně nakrájená cibule, přidá se opečené kuřecí maso a zalije se vínem šery. Dusí se do měkka, podle potřeby s trochou silného nemastného slepičího vývaru nebo šťávy z pečeného kuřete. Natvrdo vařené žloutky, třený česnek bez soli a slupek zbavené, jemně strouhané mandle se dobře promíchají (např. v mixéru). Kousky kuřete se vyjmou, do šťávy s cibulí a vínem šery se přidá směs žloutků, česneku a mandlí, vše se dobře rozmíchá a krátce podusí (omáčka má být středně hustá). Do hotové omáčky se přidá šafrán a dušené kousky kuřete, vše se znovu krátce podusí a podle potřeby přisolí.

www.tacos.cz Hotový pokrm se sype strouhaným vařeným žloutkem, sekanou zelenou petrželí a jemně strouhanými, slupky zbavenými mandlemi. Vhodnou přílohou je rýže nebo těstoviny.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2454x    verze pro tisk

Kuře na estragonu
(Poulet à l'estragon)

Kuře na grilu

Kuře na hříbkách

Kuře na karí

Kuře na karí

Kuře na mandlích

Kuře na mandlích po pakistánsku

Kuře na paprice

Kuře na paprice
(Paprikás csirke)

Kuře na paprice podle Romana Pauluse

Kuře na rajčatech

Kuře na rajčatech

Kuře na roštu

Kuře na rozmarýně