cpt. Cook
 

Kuře podle milostnice Kuej-fej

Kuře podle módy

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře podle španělského způsobu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 10 dkg oleje, 8 dkg cibule, 12 dkg zelených paprik, 12 dkg rajčat, 4 dl vývaru z drůbeže, 215 dkg rýže, česnek, sůl, šafrán, bobkový list, feferonka, zelená petrželka, špičky chřestu, vejce uvařené natvrdo
zkopírováno z http://www.tacos.cz Větší kuře se vykuchá, opláchne a rozčtvrtí. Jednotlivé díly se osolí, vloží do horkého oleje a opečou do zlatohněda (doporučuje se připravovat v keramickém nádobí). Opečené kuře se vyjme, do zbylého tuku se přidá drobně krájená cibule, která se osmahne do růžova, nadrobno sekaný oloupaný česnek, na kousky krájený zelený paprikový lusk zbavený jader a na čtvrtky krájená rajčata. Vše se krátce podusí. Do kastrolu s podušenou směsí zeleniny se vloží opečené kuře a zalije se vývarem z drůbeže. Když se obsah začne vařit, přidá se sůl, trochu šafránu, bobkového listu a spařená, propláchnutá rýže. Jakmile se směs začne znovu vařit, přikryje se kastrol poklicí a vloží do horké trouby. Po 15 až 20 minutách je pokrm hotov (nesmí být mazlavý, rýže musí zůstat sypká). Nakonec se ozdobí sekanou zelenou petrželí, krájenými pfeferonkami, uvařenými špičkami chřestu a plátky natvrdo uvařených vajec.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2597x    verze pro tisk

Kuře Pollo

Kuře s adžikou

Kuře s ananasem

Kuře s baklažány

Kuře s baklažány na zázvoru

Kuře s banány

Kuře s bazalkou

Kuře s bílými fazolemi

Kuře s cibulí

Kuře s citrónem (podle M. D. Rettigové)

Kuře s citronem, rozmarýnem, šalvějí a česnekem

Kuře s citrónovou omáčkou

Kuře s čerstvým ananasem
(Poulet à l'ananas frais)

Kuře s česnekem a šalvějí po toskánsku

Kuře s dřínkovou omáčkou

Kuře s estragonem

Kuře s estragonem
(Geline tourangelle)