cpt. Cook
 

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou
(Maccheroni cacio, pepe e radicchio)

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Malloreddus alla campidanese

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin malloreddus, 20 dkg anýzové klobásy, 1/2  cibule, 1/2 sklenky červeného vína, 1/2 lžíce extra virgin olivového oleje, 4 lístky bobkového listu, 4 g šafránu, 1/2 l rajčatového pyré, sůl, 16 dkg pecorina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jde o tradiční pokrm ze Sardínie. Čerstvou vepřovou klobásku (salsiccia) rozdrobíme nebo nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji dohněda spolu s nakrájenou cibulí. Pak přilejeme červené víno a necháme pomalu asi 10 minut odpařovat. Přidáme rajčatovou omáčku, šafrán, bobkový list (někde používají bazalku), sůl a vaříme asi 20 minut. Mezitím uvaříme v dostatečném množství slané vody typické sardinské těstoviny malloreddus. Vodu slejeme a smícháme je s připravenou omáčkou a štědře zasypeme strouhaným sardinským pecorinem.
vloženo 23.01.2010    zobrazeno 1949x    verze pro tisk

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masové cannelloni s rajčaty
(Cannelloni di carne al pomodoro)