cpt. Cook
 

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini

Strozzapreti s kalamáry a hříbky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg těstovin strozzapreti, 40 dkg malých kalamár, 150 dkg hřibů, 1/2 šálek vývaru z mušlí, 2 stroužky česneku, 1/2  chilli paprička, zelená petrželka, 1/2 šálku bílého vína, extra virgin olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na větší pánvi rozpalte olej a pro chuť do něj přidejte rozmáčknuté stroužky česneku a feferonku. Česnek vyjměte, než se začne zbarvovat a do oleje vložte malé kalamáry a na plátky nakrájené očistěné hříbky. Chvilku orestujte, pak zalijte bílým vínem, které nechte odpařit. Přilejte vývar z mušlí, část nasekané petrželky a povařte 5 - 6 minut. Dochuťte solí. Těstoviny strozzapreti uvařte v osolené vodě al dente a potom je přidejte na pánev. Promíchejte, aby se vše spojilo a omáčka zahustila. Podávejte posypané petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.
vloženo 19.03.2011    zobrazeno 1936x    verze pro tisk

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“