cpt. Cook
 

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Strozzapreti s pestem a fazolkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg brambor rohlíčků, 150 dkg těstovin strozzapreti, 40 dkg fazolových lusků, 1/2 svazek bazalky, 15 stroužků česneku, 1/2 šálku piniových semínek, 1/2 šálku parmazánu, 1/2 šálku extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Příprava pesta: línější smíchají natrhané lístky bazalky, nadrobno nasekaný česnek a piniová semínka v mixéru, ostatní tyto suroviny rozdrtí ve větším hmoždíři, dokud se vše nespojí. Pak se přidá strouhaný parmezán a postupně se za stálého tření tenkým pramínkem přilévá olivový olej. Okoření se mořskou solí a čerstvě mletým pepřem. Pesto se přeleje do misky, přikryje a uloží do chladu, dokud není potřeba (to ručně vyrobené vydrží v ledničce i několik dní).

www.tacos.cz Do velkého hrnce s osolenou vodou nakrájíme na polovičky oloupané brambory a přivedeme k varu, pak oheň stáhneme na střední teplotu. Po 5 minutách přidáme těstoviny strozzapreti nebo trenette a vaříme nějakých 10 - 12 minut, na posledních 5 minut pak ještě přidáme zelené fazolky. Vaříme, až jsou těstoviny al dente a fazolky měkké tak akorát. Pak vše scedíme a vsypeme do horké servírovací mísy. Vmícháme pesto, asi lžíci na jednu porci (zbytek uchováme na jindy) a hned podáváme. Jde o klasický recept z oblasti Janova.

vloženo 11.11.2009    zobrazeno 2265x    verze pro tisk

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“

Špagety „Peppone“

Špagety „Sapore di mare“

Špagety à la boscaiola (drvoštěpské)

Špagety à la Carmen

Špagety à la kytara s drůbežími jatérky

Špagety à la kytara s jehněčím ragú

Špagety à la pizzaiola

Špagety all amatriciana