cpt. Cook
 

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Itálie - Mantova   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Capunsei mantovani

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 dkg másla, 6 listů šalvěje, 2 stroužky česneku, 30 dkg domácí strouhanky, 2.8 l horkého vývaru, 3  vejce, 14 dkg grana padano, 1/2 špetka mleté skořice, mletý pepř, muškátový oříšek, 6 dkg másla, 1/2  šalotka, 215 dkg rajčatového pyré, tymián, 4 listy bazalky, 7 dl vývaru, 4 dkg grana padano na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na malé pánvi rozpusťte máslo s lístky šalvěje a rozdrceným a oloupaným česnekem. Na mírném ohni nechte 2 minuty přejímat chuť, vypněte oheň, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut odpočívat. Strouhanku dejte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo se šalvějí a česnekem a promíchejte. Přilijte horký vývar, znovu promíchejte a nechte vychladnout.

www.tacos.cz Do směsi přidejte vejce, strouhaný sýr, špetku skořice, pepře a trochu strouhaného muškátového oříšku. Smíchejte, abyste získali měkkou, ale pevnou směs. Pokud je příliš suchá, přidejte několik lžic vývaru. Směs rozdělte na kousky a vyválejte je na válečky, ty nakrájejte na pravidelné kousky velikosti lískového oříšku. Kousky rozválejte mezi dlaněmi tak, abyste získali množství podlouhlých nočků nejširších uprostřed a s tenčími konci.

www.tacos.cz Na pánvi rozpusťte zbylé máslo, přidejte nakrájenou šalotku a nechte ji zavadnout. Přidejte rajčatové pyré, sůl, pepř, několik lístků tymiánu a očištěné a nasekané lístky bazalky. Vařte 5-6 minut. Během toho ponořte capunsei do zbývajícího vroucího vývaru a minutu poté, co vyplavou, je vytáhněte a nechte okapat.. Přendejte je do teplé mísy a přelijte připravenou omáčkou a posypte strouhaným sýrem grana.

vloženo 12.04.2022    zobrazeno 409x    verze pro tisk

Carbonara klasické
(Carbonara)

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Corona di anelletti
(Těstovinová koruna)

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

Domácí kakaové nudle

Domácí nudle

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Domácí zelené nudle

Dýňové těsto na lasagne