cpt. Cook
 

Malloreddus alla campidanese

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Malloreddus s tuňákem a bottargou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  60 dkg těstovin malloreddus, 18 dkg čerstvého tuňáka, 12 dkg cibule, extra virgin olivový olej, 1.2 dkg kaparů, 9.6 dkg rajčat, 2.4 dkg divokého fenyklu, bílé víno, sůl, mletý pepř, rybí vývar, bottarga
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké pánvi necháme zezlátnout cibulku nakrájenou na půlkolečka a přidáme kousky tuňáka. Za stálého míchání přidáme i opláchnuté kapary. Přilijeme trochu bílého vína a necháme je odpařit. Přisolíme a opepříme. Mezitím dáme vařit sardinské těstoviny malloreddus v dostatečném množství slané vody. K tuňáku přidáme vařit drobně nakrájená oloupaná rajčata a polovinu fenyklu, v případě potřeby ochutíme a naředíme rybím vývarem. Těstoviny slijeme, přidáme do pánve k hotové omáčce a prohodíme. Ještě minutu povaříme se snítkou fenyklu a na závěr povrch zaprášíme strouhanou bottargou (tzv. sicilský kaviár - sušené lisované jikry z tuňáka). Podáváme ozdobené drobnými snítkami divokého fenyklu.
vloženo 23.01.2010    zobrazeno 2044x    verze pro tisk

Masové cannelloni s rajčaty
(Cannelloni di carne al pomodoro)

Masový nákyp s makaróny

Milánská vejce

Motýlky podle carevny Kaťušky

Mrkev po indicku

Mušličky s tuňákem a cizrnou

Mušličky zapečené s tuňákem

Námořnické špagety

Niçoise na těstovinové rýži

Nudle dlouhého života

Nudle char siu

Nudle s cuketami a sýrovou omáčkou

Nudle s masem

Nudle s tuňákem

Nudle se sýrem a ořechy

Nudle se špenátem a lososem

Nudle se zeleninou

Nudle se žampiónovou omáčkou