cpt. Cook
 

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou
(Maccheroni cacio, pepe e radicchio)

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Malloreddus s tuňákem a bottargou

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  60 dkg těstovin malloreddus, 18 dkg čerstvého tuňáka, 12 dkg cibule, extra virgin olivový olej, 1.2 dkg kaparů, 9.6 dkg rajčat, 2.4 dkg divokého fenyklu, bílé víno, sůl, mletý pepř, rybí vývar, bottarga
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké pánvi necháme zezlátnout cibulku nakrájenou na půlkolečka a přidáme kousky tuňáka. Za stálého míchání přidáme i opláchnuté kapary. Přilijeme trochu bílého vína a necháme je odpařit. Přisolíme a opepříme. Mezitím dáme vařit sardinské těstoviny malloreddus v dostatečném množství slané vody. K tuňáku přidáme vařit drobně nakrájená oloupaná rajčata a polovinu fenyklu, v případě potřeby ochutíme a naředíme rybím vývarem. Těstoviny slijeme, přidáme do pánve k hotové omáčce a prohodíme. Ještě minutu povaříme se snítkou fenyklu a na závěr povrch zaprášíme strouhanou bottargou (tzv. sicilský kaviár - sušené lisované jikry z tuňáka). Podáváme ozdobené drobnými snítkami divokého fenyklu.
vloženo 23.01.2010    zobrazeno 1807x    verze pro tisk

Masové cannelloni s rajčaty
(Cannelloni di carne al pomodoro)