cpt. Cook
 

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

'Mparrettati alla Silana

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg těstovin 'mparrettati, 115 dkg kůzlečího masa, 10 dkg čerstvé pikantní klobásky salsiccia, 150 dkg rajčat, 10 dkg uzené ricotty, 1/2 snítka tymiánu, 1/2  šalotka, 3 lístky bazalky, 1/2 stroužek česneku, 1/2 sklenka červeného vína, 15 lžic extra virgine olivového oleje, 1/2  žampión, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do kastrolu dáme nadrobno nakrájenou šalotku a 2/3 oleje, smažíme pár minut a pak přidáme kůzlečí maso a klobásku, obojí nakrájené na malé kousky, a při vysoké teplotě osmahneme asi 10 minut. Přídáme snítku tymiánu, zvlhčíme červeným vínem a necháme ho odpařit. Zasypeme loupanými rajčaty nakrájenými na kostky a vaříme pod pokličkou asi 30 minut na mírném ohni.

www.tacos.cz Mezitím v pánvi osmahneme na zbývajícím oleji neloupaný česnek, který pak odstraníme, na ochuceném oleji orestujeme tenké plátky hub, osolíme, opepříme a přidáme do omáčky. Těstoviny 'mparrettati (dlouhé podélně srolované nudličky) uvaříme v hodně osolené vodě a po ocezení dochutíme omáčkou. Podáváme posypané strouhaného uzenou ricottou a bazalkovými lístky.

vloženo 06.03.2010    zobrazeno 1498x    verze pro tisk

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)