cpt. Cook
 

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z fazolek

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg fazolových lusků, 2 lžičky octa, 1/2 lžička moučkového cukru, mletý pepř, sůl, 1/4 l smetany (kysaného mléka), 2 lžíce hladké mouky, 1.15 l vody, 1/2 lžíce kopru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné, dobře pokrájené fazolky vaříme v osolené vodě, kterou podle chuti přisladíme, přikyselíme a opepříme. Polévku zalijeme zátřepkou ze smetany a mouky. Použijeme-li jen kysané mléko, můžeme polévku zjemnit 20 g másla. Nakonec přidáme rozsekaný kopr. Dáme-li do polévky jemnou uzeninu a podáme-li k tomu brambory uvařené ve slupce, je to chutná večeře. Polévku můžeme připravit v kteroukoli dobu ze sterilovaných fazolek.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1708x    verze pro tisk

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

Polévka z fazolových lusků

Polévka z kvašených okurek

Polévka z kysaného zelí

Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká)

Polévka z medvědího česneku

Polévka z mladého hrášku

Polévka z nových brambor

Polévka z pečených sladkých brambor a mrkve

Polévka z pórku

Polévka z rajčatové šťávy s jablky

Polévka z rajských jablíček

Polévka z tykve s opečeným chlebem

Polévka z tykve se smetanou