cpt. Cook
 

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví

Polévka z cukety s opečeným chlebem

Polévka z čerstvých žampiónů a tykve

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy s jablky

Polévka z červených fazolí s kabanosem a tykví

Polévka z fazolek

Polévka z fazolek a karotky

Polévka z fazolek s krupicí

Polévka z fazolových lusků

Polévka z kvašených okurek

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z kysaného zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 kg kysaného zelí s lákem, 4  brambory, kmín, sůl, 2 kostky kostkového cukru, 1/4 l kysané smetany, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do vody dáme vařit škrábané a pokrájené brambory, trochu kmínu, sůl a teprve k poloměkkým přidáme kysané zelí, také pokrájené, a povaříme, ne však příliš dlouho. Na konec polévku zahustíme kyselou smetanou s trochou mouky, podle chuti přisolíme a po případě přikyselíme lákem ze zelí. Můžeme ji zlepšit ještě rozkloktaným vejcem. Vaříme-li ji k večeři, vaříme brambory zvlášť, nikoli v ní.

www.tacos.cz Takto se vaří známá 'couračka', 'cacarka' nebo 'couralka'.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3382x    verze pro tisk

Polévka z kyselého zelí (tzv. pijácká)

Polévka z medvědího česneku

Polévka z mladého hrášku

Polévka z nových brambor

Polévka z pečených sladkých brambor a mrkve