cpt. Cook
 

Polévka z podmáslí

Polévka z pražené krupice

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z pražené krupice

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 lžíce krupice, 15 dkg slaniny, kořenová zelenina, 1/2  cibule, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do slané vody dáme vařit očištěnou kořenovou zeleninu s cibulí. Zatím nakrájíme na drobno pěkný kousek slaniny, rozpustíme ji a pak v ní do růžova osmažíme krupici, nesmí však být příliš tmavá, aby nebyla nahořklá, ale ani příliš světlá, neboť polévka by neměla chuť ani barvu. Pak krupici zalijeme odvarem ze zeleniny a povaříme do měkka. Můžeme ještě okořenit sekanou petrželkou nebo pažitkou a zlepšit vejcem, také mlékem nebo smetanou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 635x    verze pro tisk

Polévka z uzeného masa, mléka a vajec

Polévka z vaječné jíšky

Polévka ze smetany

Polévka ze syrovátky nebo z podmáslí

Pravá jihočeská kulajda

Rajčatová s ovesnými vločkami

Rajčatová s těstovinami

Rybí krém s kukuřicí

Rybí polévka

Rybí polévka s kapřími knedlíčky a mlíčím

Rychlá polévka

Rychlá rýžová s hráškem

Rýžová polévka

Řeřichová polévka
(Potage au cresson)

Selská pivní polévka

Silvestrovská polévka

Slovácká syrnica