cpt. Cook
 

Pohlreichova kulajda

Polévka brynzová (slovenský Čír)

Polévka houbová

Polévka kmínová (praženka)

Polévka kroupová

Polévka krupicová dietní

Polévka ovesná rychlá

Polévka rybí štědrovečerní

Polévka ryzcová

Polévka s battuto po římsku
(Minestra col battuto alla romana)

Polévka s nočky
(Zuppa di gnocchetti)

Polévka smetanová rychlá

Polévka vajíčková rychlá

Polévka vinná

Polévka z čerstvých hub

Polévka z flíčků

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z jedlých kaštanů

Soupe aux marrons

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2  cibule, 4  mrkve, 2  vodnice, 1/2  celeru, 2  pórky, 10  jedlých kaštanů, 6  brambor, sůl, mletý pepř, smetana, kerblík
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dejte do hrnce se studenou vodou cibule, mrkve a stejné množství vodnice a celeru, pórky (bílou i zelenou část) a oloupané jedlé kaštany. Přiveďte k varu. Po půl hodině přidejte sůl, pepř, brambory a nechte vařit ještě asi hodinu. Mačkadlem vše rozmačkejte. Dejte znovu na mírný oheň, ověřte si ochucení, přidejte lžíci smetany. Posypte nasekaným kerblíkem.
vloženo 06.09.2007    zobrazeno 2456x    verze pro tisk

Polévka z kyselého mléka s houbami

Polévka z lišek
(Soupe aux girolles)

Polévka z ovesných vloček