cpt. Cook
 

Pilaf afgánský

Pilaf po turecku

Pilaf s hráškem

Pilaf z kuřete

Pohankový prejt s čočkou

Pór s rýží

Pór zapečený s rýží a vejci

Rajčatové rizoto

Rajčatový bulgur s kapary a olivami

Risotto ai finocchi con ricotta e peperoncino
(Fenyklové rizoto s ricottou a feferonkou)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Risotto al gorgonzola con salsa di pere

Rizoto s gorgonzolou v hruškové omáčce

recept ze stránek www.tacos.cz
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čerstvé hrušky rozkrojíme na čtvrtiny, oloupeme a zbavíme jadřince. Oloupeme česnek a stroužek rozkrojíme napůl. V hrnci rozehřejeme extra virgin olivový olej a přidáme česnek, nahrubo nakrájené hrušky a majoránku. Zamícháme a vaříme několik minut, potom dochutíme solí. Přidáme zeleninový vývar a povaříme doměkka. Když jsou hrušky hotové, odstraníme hrnec z plamene. Během přípravy rizota pak přidáme čerstvě mletý černý pepř a promícháme do hladkého pyré.

www.tacos.cz Cibuli nakrájíme najemno a nasypeme do hrnce na rozehřátý olej spolu se špetkou soli. Když je cibule měkká, přidáme suchou rizotovou rýži a opět špetku soli. Neustále mícháme, aby se rýže nelepila a stejnoměrně osmahla. Do sklovita osmahnutou rýži začneme podlévat postupně po jedné naběračce vývarem. Další naběračku přidáme vždy, když tekutina vsákne a odpaří se. Takto pokračujeme 16 až 18 minut podle odrůdy rýže. Hotové rizoto sundáme z ohně, dokud je stále ještě mírně vlhké. Přimícháme do něj máslo a gorgonzolu a necháme chvíli přikryté rozležet.

www.tacos.cz Na každý talíř nalejeme sběračku hruškového pyré, na ně pak přidáme dvě velké lžíce rizota. Ozdobíme snítkou majoránky a k dispozici dáme mlýnek s pepřem.

vloženo 13.02.2010    zobrazeno 1813x    verze pro tisk

Risotto con gorgonzola, pere e noci
(Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy)

Risotto di carote con fiori fritti di sambuco e acacia
(Mrkvové rizoto se smaženým květem bezu a akátu)

Risotto s červenou řepou

Rizoto

Rizoto

Rizoto na pivu
(Risotto alla birra)

Rizoto na víně s cizrnou a ořechy
(Risotto al vino con ceci e noci)

Rizoto s divokými bylinkami

Rizoto s houbami a hráškem