cpt. Cook
 

Pilaf afgánský

Pilaf po turecku

Pilaf s hráškem

Pilaf z kuřete

Pohankový prejt s čočkou

Pór s rýží

Pór zapečený s rýží a vejci

Rajčatové rizoto

Rajčatový bulgur s kapary a olivami

Risotto ai finocchi con ricotta e peperoncino
(Fenyklové rizoto s ricottou a feferonkou)

Risotto al gorgonzola con salsa di pere
(Rizoto s gorgonzolou v hruškové omáčce)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Risotto con gorgonzola, pere e noci

Rizoto s gorgonzolou, hruškami a ořechy

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  hrušky, 3 dkg másla, 1/2  šalotka, 32 dkg rýže, 1/2 dl bílého vína, 6 dl zeleninového vývaru, 20 dkg gorgonzoly dolce, 2 dkg másla, 2 dkg parmezánu, 20  vlašských ořechů, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Šalotku nakrájíme najemno a na másle necháme zesklovatět. Přidáme suchou rýži a také pár minut mícháme, aby zesklovatěla. Pak zalijeme bílým vínem, zamícháme a zvolna odpaříme. Rýži postupně zaléváme po jednotlivých naběračkách vývarem, další vždy až se předchozí vstřebá a odpaří. Tak postupujeme, dokud není al dente, podle druhu rýže asi 15 minut. Pokud vývar dojde a rýže ještě není měkká, použijeme horkou vodu.

www.tacos.cz Mezitím nakrájíme sladkou gorgonzolu na kostičky, hrušky oloupeme a zbavíme jaderníku, polovinu nakrájíme na plátky, polovinu na kostičky. Pět minut před koncem vaření rýže do ní vmícháme gorgonzolu a kostičky hrušek, opatrně mícháme, aby se sýr roztavil. Když je rýže hotová, vypneme plamen, a vmícháme do ní strouhaný parmazán a máslo. Podáváme na talíři kopečky rizota obležené půlkami ořechů a nahoře zdobené plátky hrušek (které se někdy dávají chvilku orestovat na olivovém oleji a popráší černým pepřem), případně i lupínky parmazánu.

vloženo 06.03.2010    zobrazeno 2024x    verze pro tisk

Risotto di carote con fiori fritti di sambuco e acacia
(Mrkvové rizoto se smaženým květem bezu a akátu)

Risotto s červenou řepou

Rizoto

Rizoto

Rizoto na pivu
(Risotto alla birra)

Rizoto na víně s cizrnou a ořechy
(Risotto al vino con ceci e noci)

Rizoto s divokými bylinkami

Rizoto s houbami a hráškem