cpt. Cook
 

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

Rizoto s rajčaty

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami

Rýže s houbami

Rýže s rajčaty po albánsku

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rýže Taj Mahal

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg vlašských ořechů, 3 lžíce medu, 1/2 lžička mletého kmínu, 4 lžíce nasekané zelené petrželky, 1/2 lžička karí koření, 115 dkg rozinek, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžičky hořčičného semínka, 1/2 lžička nastrouhaného zázvoru, 80 dkg rýže, sůl, cayenský pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do pekáče dáme ořechy a v rozpálené troubě je krátce opražíme. Pekáč vyndáme, ořechy pokapeme medem a posypeme kajenským pepřem. Promícháme a necháme v troubě 3 minuty dopéct. Vyndáme a necháme vychladnout, směs rozlámeme na kousky. Na talíři smícháme kmín, petrželku, karí koření a rozinky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme zázvor a hořčicové semínko a krátce osmahneme. Přidáme rýži, posolíme a dobře promícháme. Vaříme tak dlouho, až je rýže křupavá, asi 4 minuty. Přimícháme ořechy a podáváme. Můžeme podávat i studené.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1575x    verze pro tisk

Rýžový koláč s cuketou

Rýžový kuba

Smaragdová rýže

Smažená kantonská rýže

Srbské rizoto

Uzené v rýži s pažitkovým krémem

Valencienské rizoto
(Paella valenciana)

Vegetariánská rýže po indicku

Vegetářské karbanátky

Vlašská rýže