cpt. Cook
 

Rajčatový koláč s harissou

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slaný koláč s masitou náplní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 šálky hladké mouky, 2 rovné lžičky kypřícího prášku do pečiva, 9 lžic másla, 1/2 lžičky soli, 7 lžic studené vody,

Náplň: 1/2 lžíce másla, 1/2 malá cibule, 2 šálky vařeného mletého masa, sůl, mletý pepř, 1/2  žloutek, zelená petrželka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Příprava těsta: Mouku smícháme s práškem, přidáme máslo, vodu, sůl a rychle spojíme. Z poloviny těsta vyválíme plát o něco větší než je dno dortové formy, vložíme jej dovnitř, okraje přitiskneme ke stranám. Naplníme a druhým (menším) plátem přikryjeme. V horním plátu můžeme vypíchat malou formičkou otvory, aby při pečení mohla unikat pára. Povrch potřeme vejcem. Pečeme pří středně silném ohni. Podáváme teplý.

www.tacos.cz Příprava náplně: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mleté vařené či dušené maso, osolíme, opepříme a vymícháme do hladka. Po odstavení z plotny přimícháme žloutek a petrželku.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1725x    verze pro tisk

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)

Těsto na pizzu s kypř. práškem

Tourte forrestière au poulet
(Lesácký koláč s kuřecím masem)

Tykvová galeta s fenyklem a taleggiem

Základní těsto na pizzu

Zeleninový koláč á la pizza s tykví

Zeleninový koláč s vlašskými ořechy