cpt. Cook
 

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou

Rajčatový manchego koláč z paprikového těsta

Řeřichový quiche s kozím sýrem

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta

Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  lístkové těsto, 60 dkg máslové tykve,

na pesto: 10 dkg vlašských ořechů, 15 dkg pecorina, 1/2 svazku zelené petrželky, 1/2 stroužek česneku, 10 cl olivového oleje + něco na pokapání, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 190 °C. Dýni oloupejte a nakrájejte na tenounké plátky. Připravte pesto. Hladkolistou petrželku omyjte, osušte a otrhejte listy. Česnek oloupejte, zbavte ho jádra a poté ho prolisujte lisem na česnek nebo utřete. V kuchyňském robotu rozmixujte vlašské ořechy se strouhaným pecorinem, petrželkou a olejem. Osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek a rozmixujte, abyste získali poměrně husté pesto.

www.tacos.cz Listové těsto rozdělte na obdélníky, po jednom na porci a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Na každý obdélník těsta dejte vrstvu pesta, plátky dýně tak, aby se trochu překrývaly a pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě asi 25 minut, dokud koláče nezezlátnou. Před podáváním je posypte pár odloženými nasekanými vlašskými ořechy a podávejte například se zeleným salátem.

www.tacos.cz

vloženo 18.02.2022    zobrazeno 577x    verze pro tisk

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)