cpt. Cook
 

Pizza parmentière se šalvějí

Pizza pugliese

Pizza Rustica

Pizza s brokolicí

Pizza s burratou
(Pizza con la burrata)

Pizza s čínským zelím a nivou

Pizza salámová

Pizza sýrová

Pizza trojhránky

Plněné slané trojúhelníčky

Pórkový slaný koláč

Quiche Lorraine
(Lotrinské špekové koláče)

Quiche lorraine

Quiche Lorraine s Morbierem

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou

Rajčatový manchego koláč z paprikového těsta

Řeřichový quiche s kozím sýrem

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Sicilská pizza

recept ze stránek www.tacos.cz
3 porce:  156.7 dkg chlebové mouky, 1.215 lžičky soli, 1/2 lžička sušených kvasnic, 1.4 dkg olivového oleje, 415.4 dkg vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mísy robotu dáme sypké ingredience a pomalu promícháme lopatkovým nástavcem. Přilijeme olej a potom postupně vodu, mícháme minutu pomalu a pak minutu rychleji. Necháme těsto pár minut odpočinout a potom ještě minutu domícháme. Podle potřeby přidáme případně trochu vody nebo naopak mouky. Potřebujeme získat vlhké až lepkavé těsto.

www.tacos.cz Těsto stěrkou přemístíme na olejem potřenou plochu, olejem si potřeme i ruce, aby se na ně nelepilo, několikrát ho natáhneme a přeložíme, vždy mezitím otočíme o 90°. Nakonec zformujeme do hladké koule a necháme aspoň 5 minut odpočinout přiklopené mísou. Natahování a překládání opakujeme celkem 4x s pětiminutovými přestávkami. Po poslední akci těsto rozdělíme na části o váze cca 340 g, těsto je mnohem řidší než na pizzu neapolskou, takže každou část dáme do zapékací kulaté formy o průměru 23 cm a špičkami prstů lehce rozťukáváme, aby se roztáhlo po celém dnu. Povrch proto trochu potřeme olivovým olejem. Těsto stále pracuje a má tendenci se smrskávat, takže to s krátkými přestávkami můžeme dělat na etapy. Zakryté fólií takto připravené necháme v ledničcce velmi pomalu kynout nejméně přes noc, případně vydrží zchlazené až tři dny.

www.tacos.cz Povrch pizzy potřeme lehce ochuceným rajčatovým sugem, nastrouháme jeden nebo víc dobrých sýrů, pokladame nařezaným salámem, šunkou nebo kolečky rajčat a dáme péci do trouby rozpálené na maximum.

vloženo 26.08.2014    zobrazeno 1658x    verze pro tisk