cpt. Cook
 

Rizoto s hříbky

Rizoto s hříbky a se špenátem

Rizoto s rajčaty

Rizoto ze žampiónů

Rýže Calypso

Rýže po kubánsku
(Arroz a la Cubana)

Rýže s houbami

Rýže s houbami

Rýže s rajčaty po albánsku

Rýže Taj Mahal

Rýžový koláč s cuketou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rýžový kuba

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  24 dkg rýže, 2  cibule, 150 dkg čerstvých hub mražených (nebo po hrsti sušených na porci), 6 stroužků česneku, 1/2 hrst majoránky, 3 lžíce vepřového sádla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazte. Pokud máte sušené, povařte je několik minut ve vodě nebo v mléce. Potom je slijte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.

www.tacos.cz Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte sádlo a osmahněte na něm cibulku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut je poduste. Přihoďte česnek a majoránku, promíchejte, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 160 stupňů.

www.tacos.cz Podušené houby smíchejte s uvařenou rýží, nasypte do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky a přibližně čtvrt hodiny zapékejte.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1801x    verze pro tisk

Smaragdová rýže

Smažená kantonská rýže

Srbské rizoto

Uzené v rýži s pažitkovým krémem

Valencienské rizoto
(Paella valenciana)

Vegetariánská rýže po indicku

Vegetářské karbanátky

Vlašská rýže