cpt. Cook
 

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Těstovinový gratin
(Pasta al gratin)

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny arrabbiata

Pasta all'arrabbiata

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg těstovin, 60 dkg zralých rajčat, 2 dl olivového oleje, 4 dkg červené cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2  feferonka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omáčka arrabbiata je charakteristická spojením pálivé papričky a rajčatové omáčky. Toto je jen jedna z mnoha variant. Rajčata krátce blanšírujeme, oloupeme slupku, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme nahrubo. Oloupeme cibuli a česnek a zvlášť je najemno nakrájíme. Cibuli opatrně osmažíme na oleji, potom přidáme česnek a nasekanou feferonku, chvíli společně promícháme a potom přidáme rajčata. Dosolíme a povaříme asi 15 - 20 minut. Těstoviny uvaříme al dente a po zcezení je na pánvi promícháme s omáčkou a nasekanou petrželkou.
vloženo 16.03.2012    zobrazeno 2299x    verze pro tisk

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku

Těstoviny podle šlapky
(Pasta alla puttanesca)

Těstoviny s brokolicí a chobotnicí
(Pasta con i broccoli e calamari)

Těstoviny s brokolicí, treskou a amarantem
(Pasta con broccoli, merluzzo, pinoli e amaranto)