cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety s rybí omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 1/2 kg ryb (hlava ďasa mořského, hlava tresky, cabracho, čerstvý losos, losůsci), 12  slávek jedlých, 40 dkg loupaných pokrájených rajčat, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 křehká šťavnatá mrkev, 1/2  bobkový list, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předem připravíme rybí vývar: dáme vařit do vody půlku cibule, mrkev a nakrájený celer. Přidáme lžičku soli, několik bobulek pepře a jeden bobkový list. Když voda začne vřít, vložíme do ní ryby a slávky, nejprve hlavy a ryby, které se vaří pomalu. Když jsou všechny ryby uvařeny, stáhneme je z ohně. Opatrně oddělíme maso a umeleme ho na strojku. Ponecháme stranou půlku slávek a jednu lasturu. Vodu z ryb procedíme a odstavíme.

www.tacos.cz Pak připravíme omáčku: osmahneme na oleji zbytek cibule a česnek, drobně pokrájené. Když začnou dostávat nazlátlou barvu, přidáme rajčata, procezená a zbavená semínek. Necháme je na několik minut osmahnout, pak přidáme rybí vývar. Necháme povařit asi patnáct minut na mírném ohni. Přidáme mleté rybí maso, dobře promícháme, osolíme podle chuti a povaříme ještě pět minut.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji hned okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme horkou rybí omáčkou. Hojně ozdobíme posekanou petrželkou a slávky rozložíme po obvodu mísy.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1971x    verze pro tisk

Špagety s tuňákem

Špagety se sardinkami

Špagety se slaninou a vejci

Špagety se slávkami podle Flority

Špagety se sýrem a rozmarýnou

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Špenát zapečený s těstovinami a uzeninou

Špenátové lasagne na pánvi

Špenátový nákyp s nudlemi

Tagliatelle alla zucca e ricotta
(Tagliatelle s dýní a ricottou)

Tagliatelle con funghi
(Nudle s houbami)

Tagliatelle s ančovičkami a strouhankou
(Tagliatelle con mollica di pane e acciughe)

Tagliatelle s lesními houbami a burratou

Tagliatelle s masovou omáčkou

Taglierini s ančovičkami

Taglierini s čerstvými boby

Taglierini s houbami

Taglierini s hráškem

Taglierini s masovými knedlíčky mignon