cpt. Cook
 

Špagety s rybí omáčkou

Špagety s tuňákem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Špagety se sardinkami

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 150 dkg čerstvých sardinek, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce korintských rozinek, 1/2 lžíce piniových semínek, 1/2 lžíce strouhanky, 1/2 snítka zelené petrželky, 1/2 snítka fenyklu se šťavnatými nažkami, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistíme sardinky, odstraníme hlavy, vnitřnosti a kosti. V kastrolu osmahneme na oleji celé stroužky česneku, které vyjmeme, když začnou dostávat nazlátlou barvu. Přidáme sardinky, posypeme drobně posekanou petrželkou a fenyklem. Osolíme a opepříme. Potom přidáme strouhanku, piniová semínka a rozinky, předem namočené a odkapané. Necháme povařit několik minut na mírném ohni, občas kastrol protřepeme.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Podáváme teplé.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2316x    verze pro tisk

Špagety se slaninou a vejci

Špagety se slávkami podle Flority

Špagety se sýrem a rozmarýnou

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Špenát zapečený s těstovinami a uzeninou

Špenátové lasagne na pánvi

Špenátový nákyp s nudlemi

Tagliatelle alla zucca e ricotta
(Tagliatelle s dýní a ricottou)

Tagliatelle con funghi
(Nudle s houbami)

Tagliatelle s ančovičkami a strouhankou
(Tagliatelle con mollica di pane e acciughe)

Tagliatelle s lesními houbami a burratou

Tagliatelle s masovou omáčkou

Taglierini s ančovičkami

Taglierini s čerstvými boby

Taglierini s houbami

Taglierini s hráškem

Taglierini s masovými knedlíčky mignon