cpt. Cook
 

Těstoviny se zeleninou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstoviny zapékané s mletým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg těstovin, 20 dkg mletého masa nebo mletého salámu, 1/2  cibule, 2  vejce, 1/2 šálek mléka, mletý pepř, sůl, rostlinný tuk na vymazání pekáčku, strouhanka na vysypání, můžeme přidat i houby
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, scedíme a necháme je okapat. Na oleji krátce osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky a vložíme mleté maso, které na cibulce mícháme, až zešedne. Podlijeme je vodou, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka. Zapékací misku vymažeme rostlinným tukem a vysypeme strouhankou. Dušené maso vmícháme do uvařených těstovin, podle potřeby ještě dosolíme a opepříme. Přidáváme-li čerstvé houby, podusíme je ve vlastní šťávě, až se voda, kterou pustily, odpaří a vmícháme je do těstovin s masem. Máme-li dost hub, můžeme pokrm podávat jen s houbami.

www.tacos.cz Těstoviny zapékáme asi 15 minut, až jsou dobře prohřáté, potom je zalijeme vejci rozmíchanými v osoleném mléce a ochutíme je nakrájenou pažitkou. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3775x    verze pro tisk

Timballo tradizionale
(Tradiční timballo)

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

Vaječné nudle po boloňsku

Vaječné nudle s ragú z perličky

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

Vaječné velryby s králíkem

Valencijská „Fideuá“

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Víkendová puttanesca

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)