cpt. Cook
 

Těstoviny zapékané s mletým masem

Timballo tradizionale
(Tradiční timballo)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Timballo v modernější verzi

Timballo - la versione moderna

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  cibule, 30 dkg mletého telecího a vepřového masa, bílé víno, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, zeleninový vývar, 215 dkg makarónů, 2 dkg másla, 3 dkg italského sýra caciocavallo, 8 dkg italského sýra tuma, 3  vejce, parmazán, bobkový list, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Masové ragú připravte tradičním způsobem: zpěňte nkrájenou cibuli, přidejte mleté maso s bobkovým listem, solí a pepřem, podlijte suchým vínem, přidejte rajčatový protlak, vývar a vařte 1 hodinu. Uvařte makaróny (ty krátké italské, ne co pod tím jménem tady znají postarší generace, dlouhé duté špagety), 2 minuty před koncem vaření je slijte a ochuťte máslem.

www.tacos.cz Vejce rozšlehejte se strouhaným sýrem caciocavallo, solí, pepřem a 2 lžícemi vývaru. Masovou omáčku rozmělněte najemno a smíchejte ji s třetinou vaječné směsi. Naberte ji do cukrářského sáčku s otvorem širokým jako makaróny. Vymažte formy (o průměru 12 cm) a vyložte je plátky sýra tuma, poté přidejte 2 lžíce vaječné směsi.

www.tacos.cz Makaróny naaranžujte do forem ve vzpřímené poloze, potřete je zbylou vaječnou směsí a poté je naplňte masovou omáčkou. Posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem a pečte 10-15 minut při 190 °C.

vloženo 09.11.2022    zobrazeno 703x    verze pro tisk

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

Vaječné nudle po boloňsku

Vaječné nudle s ragú z perličky

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

Vaječné velryby s králíkem

Valencijská „Fideuá“

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Víkendová puttanesca

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)

Vrtulky s paprikami a lilkem