cpt. Cook
 

Vrtulky s paprikami a lilkem

Vřetena s liparským pestem
(Fusilli al pesto delle Lipari)

Základní těsto na ravioli

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zapečené crozety

Gratin de crozets

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 plátky slaniny, 1/2  cibule, 15 dl smetany, 215 dkg tvrdého sýra Beaufort, 4 lžíce crème fraîche, 30 dkg těstovin crozets, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařte crozety (tradiční savojské těstoviny, malé čtverečky cca 5x5x2 mm, nejčastěji z pohankové mouky) ve velkém hrnci ve slané vodě al dente. Vodu slijte a těstoviny nechte vychladnout ve studené vodě. Slaninu nakrájenou na proužky a cibuli nadrobno opečte v pánvi. Přidejte smetanu a povařte několik minut na velmi nízkém plameni. Předehřejte troubu na 180 °C. Odkapané crozety přidejte na pánvi ke slanině a přimíchejte i 2/3 strouhaného sýra Beaufort. Směs vložte do zapékací nádoby. Smíchejte zbývající Beaufort s crème fraîche v misce, opepřete a naneste na povrch těstovin. Zapečte asi 15 minut. Servírujte horké přímo z trouby.
vloženo 23.10.2017    zobrazeno 1701x    verze pro tisk

Zapečené gemelli se žampiony a mušlemi

Zapečené makarony

Zapečené nudle se žampióny a hráškem

Zapečené sedani
(Sedani al forno)

Zapečené těstoviny s houbami

Zapečené těstoviny s tuňákem

Zapečené tortiglioni
(Tortiglioni pasticciati)

Zapékané nudle se smetanou

Zelené těstoviny s omáčkou se šunkou a hráškem

Zelenina zapečená s těstovinami a masem

Zeleninové špagety

Zeleninové špagety se sýrem