cpt. Cook
 

Podlesníky

Pór vařený jako chřest

Ragú ve slaných palačinkách

Rajčata plněná masitým hašé

Restované hříbky

Slanečkový krém

Smažená játra s paprikou
(Arnavut cigeri)

Smažená vaječná žebírka

Sýrové suflé se zeleninou

Sýrové závitky

Špenátové závitky

Šunka po znojemsku

Šunkové steaky s kuřecími játry a žampiony

Šunkový nákyp s parmezánem

Turecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tatlisi gözleme

Sladké gözleme

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 šálky hladké mouky, 3/4 šálku vlažné vody, 1/2 šálku bílého jogurtu místo vody, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce másla na potření,

náplň: 10 dkg vlašských ořechů, moučkový cukr,

sirup: 10 dkg cukru krupice, 7.15 cl vody, 1/2 lžička citrónové šťávy

zkopírováno z http://www.tacos.cz V misce smícháme mouku a sůl. Za stálého hnětení pomalu přidáváme vodu nebo jogurt. Těsto dáme na pomoučený vál a hněteme asi 10 minut, až je hladké. Těsto zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme 15 minut odpočnout (těsto s jogurtem 1 hodinu). Potom těsto rozřežeme na stejné díly, po dvou na porci, a každý díl vyválíme na tenkou placku o průměru asi 25cm. Doprostřed rozetřeme náplň, přehneme jednu stranu, tak aby kraj dosahoval přesně doprostřed kruhu, potom přehneme stejným způsobem protilehlou stranu a nakonec boky, tak aby vzniknul čtverec. Případně můžeme vyválet menší placky a přehnout na půl do tvaru půlměsíce, konce vidličkou nebo prsty pořádně utěsnit. Jako náplň se použije směs mletých oříšků s cukrem.

www.tacos.cz Teflonovou pánev rozehřejeme na střední teplotu, opečeme z jedné strany, než se objeví 'hnědé oči' (název gözleme vznikl ze slova göz = oko, když se začnou péct, udělají se na těstě hnědé skvrny, které vypadají jako oči), obrátíme a potřeme rozpuštěným máslem. Opečeme i z druhé strany a také potřeme rozpuštěným máslem. Podáváme teplé polité uvařeným sirupem.

vloženo 27.09.2008    zobrazeno 1728x    verze pro tisk

Top dogs

Tykvičky plněné skopovým masem

Vejce na zelných listech

Vejce s modrým sýrem, houbami a borůvkami
(Œufs cocotte au bleu de Termignon, champignon et myrtilles)

Velikonoční hlavička s uzeným masem