cpt. Cook
 

Podlesníky

Pór vařený jako chřest

Ragú ve slaných palačinkách

Rajčata plněná masitým hašé

Restované hříbky

Slanečkový krém

Smažená játra s paprikou
(Arnavut cigeri)

Smažená vaječná žebírka

Sýrové suflé se zeleninou

Sýrové závitky

Špenátové závitky

Šunka po znojemsku

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Šunkové krokety s medvědím česnekem

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  115 dkg medvědího česneku, 315 dkg plnotučného mléka, 4.15 dkg olivového oleje nebo másla, 6.15 dkg hladké mouky, 3.15 dkg tvrdého sýra manchego, 8 dkg šunky jamón iberico, 1/2  vejce, 7.15 dkg panko strouhanky, 1/2 l olivového oleje nebo rostlinného
zkopírováno z http://www.tacos.cz Listy medvědího česneku dobře propláchněte v cedníku, poté je přelijte vroucí vodou z konvice, aby zavadly. A hned poté je opláchněte pod tekoucí studenou vodou, pak z nich vymačkejte přebytečnou vodu a nakrájejte je nadrobno.

www.tacos.cz Mléko zahřejte v hrnci na mírném ohni. Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a po zahřátí nebo rozpuštění do něj několik minut vmíchávejte mouku, až začne trochu hnědnout. Postupně po troškách přidávejte teplé mléko, dokud nevznikne hustá, hedvábná bešamelová omáčka. Minutu nebo dvě nechte bublat a míchejte, Dochuťte solí a pepřem.

www.tacos.cz Přidejte do pánve strouhaný sýr manchego, na kousky nakrájenou šunku a divoký česnek a prošlehejte vše. Vyklopte na lehce naolejovaný plech nebo talíř, rozetřete a poté přikryjte a nechte chladnout alespoň 1 hodinu. Ale v chladu vydrží takto připravené až 24 hodin.

www.tacos.cz Lehce si potřete ruce olejem a ze směsi vytvarujte stejně velké kuličky, po 3 na porci. Uspořádejte je na plech a dejte na 30 minut zmrazit, aby ztuhly. Vejce rozšlehejte v mělké misce s trochou koření. Do druhé misky vyklopte panko strouhanku. Každou kroketku namočte do vajíčka a pak ho protočte ve strouhance. (V této fázi lze syrové krokety zmrazit až na tři měsíce.) Nalijte olej do velké hluboké pánve, aby byla plná maximálně do třetiny, a zahřejte ji na 170 °C (Otestovat můžete kostkou chleba, která musí do 30 sekund lehce zhnědnout.) Smažte krokety v dávkách po dobu 2-3 minut, dokud nezezlátnou. Chcete-li je připravit ze zmrazeného stavu, smažte je při 160 °C o několik minut déle, dokud nebudou uvnitř horké. Pomocí děrované lžíce je vyjměte na papírový ubrousek a nechte okapat. Podávejte teplé se sklenkou sherry.

www.tacos.cz Tip: Pokud je chcete připravit mimo sezónu medvědího česneku, vyměňte jej za baby špenát, malý utřený stroužek česneku a hrst jemně nasekané pažitky.

vloženo 31.07.2025    zobrazeno 11x    verze pro tisk

Šunkové steaky s kuřecími játry a žampiony

Šunkový nákyp s parmezánem

Tatlisi gözleme
(Sladké gözleme)

Top dogs

Tykvičky plněné skopovým masem

Vejce na zelných listech

Vejce s modrým sýrem, houbami a borůvkami
(Œufs cocotte au bleu de Termignon, champignon et myrtilles)