cpt. Cook
 

Tykev zapečená v listovém těstě

Tykev zapékaná s brambory

Tykev zapékaná s nivou

Tykev zapékaná se smetanou

Tykev zapékaná se sýrem a bazalkou

Tykev zapékaná se žloutky

Tykvové placky

Tykvové zelí

Tykvový gratin s hořčicí a Gruyerem

Tykvový nákyp s uzeným masem

Tykvový nákyp se sýrem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Věžičky z lilku a provolone

Torrette di melanzane e provola

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  lilky, 115 dkg italského sýra provola silana, 4 snítky tymiánu, 4 snítky majoránky, 1/2 hrst klíčků podle chuti, extra virgin olivový olej, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky omyjte a osušte, odstraňte stopky, a škrabkou na brambory je podélně loupejte, tak aby se střídaly fialové a oloupané proužky. Nakrájejte je na kolečka silná asi 1 cm.

www.tacos.cz Položte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete z obou stran olejem, osolte a pečte pod grilem v troubě, dokud na povrchu nezezlátnou. Otočte je a pečte další 2-3 minuty.

www.tacos.cz Nakrájejte sýr provola na tenké plátky a klaďte je na střídavě na kolečka lilku, posypte vždy nasekanými lístky z poloviny tymiánu a majoránky, poslední vrstva je lilek. Osolte, zapečte věžičky při 180° po dobu 5-6 minut (tak dlouho, aby se sýr začal rozpouštět) a poté je ozdobte zbylými klíčky a bylinkami. Podávejte a pokapejte syrovým olejem.

vloženo 25.09.2022    zobrazeno 271x    verze pro tisk

Zapečená cuketa s mandlemi

Zapečená cuketa s párkem a žampióny

Zapečená cuketa se šunkou

Zapečená nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Zapečená špagetová tykev s kuřecím, špenátem a parmazánem
(Courge spaghetti gratinée au poulet, aux épinards et au parmesan)

Zapečená šunka s tykví

Zapečená tykev se špenátem
(Gratin de potiron aux épinards)

Zapečené patisony s rýží