cpt. Cook
 

Tykev plněná rýží a mletým masem

Tykev plněná sýrem

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

Tykev smažená na másle

Tykev zapečená s brynzou

Tykev zapečená v listovém těstě

Tykev zapékaná s brambory

Tykev zapékaná s nivou

Tykev zapékaná se smetanou

Tykev zapékaná se sýrem a bazalkou

Tykev zapékaná se žloutky

Tykvové placky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykvové zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg očištěné a oloupané tykve, 1/2 lžíce vepřového sádla nebo 2x tolik oleje, 1/2  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, sůl, moučkový cukr, kmín, ocet
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku, přidáme trochu drceného kmínu, na okurkovém struhadle nastrouhanou tykev, krátce ji osmahneme, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme na velmi mírném ohni téměř doměkka. Po chvilce zaprášíme povrch hladkou moukou, kterou necháme chvilku propařit a potom ji vmícháme do pokrmu. Okyselíme, event. přisolíme, je-li třeba. Tykev potřebuje k přípravě jen velmi málo času, proto nám zabere jen chvilku.

www.tacos.cz Na tykvové zelí použijeme menší plody nebo malé tykvičky, které by vzhledem k pokročilejší roční době už nedorostly do obvyklých obdivovaných velikostí. Tykve nebo také dýně či cukety jsou pro svůj vysoký obsah velmi prospěšného zinku pro naše zdraví velmi důležité a jinou zeleninou těžko nahraditelné. Proto bychom neměli žádnou z malých nedorostlých tykviček nechat zmrznout, shnít nebo uvadnout.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1745x    verze pro tisk

Tykvový gratin s hořčicí a Gruyerem

Tykvový nákyp s uzeným masem

Tykvový nákyp se sýrem

Zapečená cuketa s mandlemi