cpt. Cook
 

Tykev zapékaná se žloutky

Tykvové placky

Tykvové zelí

Tykvový gratin s hořčicí a Gruyerem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykvový nákyp s uzeným masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg tykve, 30 dkg uzeného masa, 3  vejce, 10 dkg čedaru, 6 dkg másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 hrnečku mléka, strouhanka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vodu slijeme a tykev ještě pořádně vymačkáme. Krátce podusíme v hrnci a znovu slijeme tekutinu. Uzené maso nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Máslo utřeme se solí a postupně vmícháváme žloutky, tykev, maso, strouhaný sýr, mouku, mléko a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Dáme do zapékací mísy, kterou jsme vymastili máslem a vysypali strouhankou. Pečeme v mírně předehřáté troubě velmi zvolna až je povrch zarůžovělý.

www.tacos.cz Příloha: vařený brambor

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1701x    verze pro tisk

Tykvový nákyp se sýrem

Zapečená cuketa s mandlemi

Zapečená cuketa s párkem a žampióny

Zapečená cuketa se šunkou

Zapečená nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Zapečená šunka s tykví

Zapečené patisony s rýží

Zapékaná tykev s mandlemi

Zapékaná tykev s omáčkou z krabů

Zapékaná tykev s uzeným sýrem

Zapékaný baklažán s tykví

Zapékaný čajot s vajíčkem
(Chayotes rellenos)

Zeleninová musaka

Zelí z tykve