cpt. Cook
 

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem

Tykev plněná rýží a mletým masem

Tykev plněná sýrem

Tykev po florentinsku

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

Tykev smažená na másle

Tykev zapečená s brynzou

Tykev zapečená v listovém těstě

Tykev zapékaná s brambory

Tykev zapékaná s nivou

Tykev zapékaná se smetanou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev zapékaná se sýrem a bazalkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  tykve (po 400 g), 1/2 středně velká cibule, 3 lžičky oleje, 1/2 lžičky sušené bazalky, sůl, mletý pepř, 1/2 hrneček kysané smetany, 1/2 hrnečku čedaru nebo ementálu, 2  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve omyjeme, ale neloupeme. Nakrájíme je na kolečka o síle asi 1 cm. Cibuli nakrájíme na jemná kolečka. Rozehřejeme olej a osmahneme nejdříve cibuli a pak přidáme tykve. Ochutíme sušenou bazalkou. Zakysanou smetanu smícháme se strouhaným sýrem, vejci, osolíme a opepříme. Do zapékací misky dáme směs tykví s cibulí a zalijeme směsí se smetanou. Zapékáme 45 minut. Podáváme jako zeleninový nákyp s vařeným bramborem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1604x    verze pro tisk