cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

Zelí hlávkové dušené

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí hlávkové na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg zelí, sůl, 10 dkg másla, 1/2  cibule, moučkový cukr, kmín, 4 dkg hladké mouky, 1/2 šálku smetany, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hlávku zelí rozdělíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí uvaříme v osolené vodě skoro do měkka. Na polovině másla usmažíme do žluta drobně nakrájenou cibuli, přidáme usekané zelí, kmín, špetku cukru a dusíme, až je zelí měkké. Pokrm zahustíme máslovou jíškou, rozředíme smetanou a povaříme. Nakonec vmícháme žloutek. Podáváme jako přílohu k masitým a k bramborovým pokrmům.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2442x    verze pro tisk