cpt. Cook
 

Mladé zelí po polsku

Nákyp z kysaného zelí

Plněné zelí

Plněné zelí Camburat
(Choux farci Camburat)

Plněné zelné listy

Sarma z hlávkového zelí

Sedmihradské vrstvené zelí

Sladkokyselé zelí

Smažené zelné řízky

Šarišské zelí

Záhorácká fašírka

Zelí červené dušené s kysanou smetanou a jablky

Zelí červené dušené v troubě

Zelí červené na bílém víně

Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem

Zelí červené s jablky

Zelí dušené s flíčky

Zelí dušené s flíčky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí hlávkové dušené

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  715 dkg zelí, 8 dkg tuku, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 dkg moučkového cukru, 1/2  cibule, 1/2 lžička kmínu, 4 lžíce octa nebo citrónové šťávy, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hlávku zelí zbavíme vrchních ovadlých listů. Očistíme ji, rozkrojíme na čtvrtky, dobře propereme a košťál vykrojíme. Nevyhodíme jej však, sníme ho za syrova, protože je stejně hodnotný jako ostatní části zelí. Zelí nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme bez pokličky, aby čpavé látky vyprchaly. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme zelí, kmín, sůl a dodusíme doměkka. Nakonec zaprášíme moukou a chvíli podusíme. Dušené zelí podle chuti osladíme a přikyselíme.

www.tacos.cz Podáváme jako přílohu k masům nebo k bramborovým a jiným pokrmům.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2169x    verze pro tisk

Zelí hlávkové na smetaně