cpt. Cook
 

Zelí jarní s bešamelovou omáčkou

Zelí jarní s omáčkou z vína a smetany

Zelí letní s jablky

Zelí plněné

Zelí po čínsku

Zelí řídké s masem (čvachtavé)

Zelí s fazolemi

Zelí s houbami a s brambory

Zelí s jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí smažené

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zelí, 1/2  citrónu na šťávu, 3  vejce, 10 lžic strouhanky, 10 dkg oleje nebo stoprocentního tuku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelí zbavíme vnějších povadlých listů, rozkrojíme na čtvrtiny a propláchneme vodou. Potom čtvrtiny k sobě přitiskneme a vložíme do vařící slané vody, do níž jsme přidali šťávu z citrónu. Vaříme asi 10 minut dopoloměkka a dáme okapat. Rozšleháme vejce, osolíme je a opepříme, jednotlivé čtvrtky zelí v nich ze všech stran namočíme, pak obalíme strouhankou a smažíme v pánvi na horkém tuku asi 12 minut dorůžova. Podáváme s vařenými brambory a s tatarskou omáčkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2746x    verze pro tisk

Zelí zapečené

Zelí zapečené s klobásou

Zelí zapékané s vepřovým masem

Zelné karbanátky s masem

Zelné listy plněné sýrem a salámem

Zelné těstoviny s ančovičkami a křupavou drobenkou

Zelné závitky plněné šunkovou rýží

Zelný nákyp I

Zelný nákyp II