cpt. Cook
 

Zelí jarní s bešamelovou omáčkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí jarní s omáčkou z vína a smetany

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka zelí, 15 dkg tuku, 1/2 strouhaný muškátový oříšek, sůl, mletý pepř, 1/8 l bílého vína, 1/8 l šlehačky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ze zelí odstraníme vnější listy a košťál, hlávku rozčtvrtíme, omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Kastrol vymažeme tukem, vložíme do něj čtvrtky zelí, okořeníme muškátovým oříškem, pepřem a solí. Víno smícháme se stejným množstvím vody a zelí jím přelijeme. Dáme do předehřáté trouby a asi 35 minut zakryté pokličkou dusíme. Potom vydušenou tekutinu slijeme a necháme vyvařit, aby jí zůstala jen polovina. Vmícháme do ní smetanu. Omáčku provaříme tak, aby získala krémovou podobu. Potom ji přelijeme přes zelí a v horké troubě zapečeme. Podáváme s vařenými brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1744x    verze pro tisk

Zelí letní s jablky

Zelí plněné

Zelí po čínsku

Zelí řídké s masem (čvachtavé)

Zelí s fazolemi

Zelí s houbami a s brambory

Zelí s jablky

Zelí smažené

Zelí zapečené

Zelí zapečené s klobásou

Zelí zapékané s vepřovým masem

Zelné karbanátky s masem

Zelné listy plněné sýrem a salámem

Zelné těstoviny s ančovičkami a křupavou drobenkou

Zelné závitky plněné šunkovou rýží

Zelný nákyp I

Zelný nákyp II