cpt. Cook
 

Zelí jarní s bešamelovou omáčkou

Zelí jarní s omáčkou z vína a smetany

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí letní s jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka zelí, sůl, kmín, 10 malých jablek, 3 lžíce oleje, moučkový cukr, ocet podle chuti, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelí zbavíme vrchních povadlých listů, omyjeme, nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu. Zalijeme malým množstvím vody, osolíme, okmínujeme a asi 10 minut dusíme. Mezitím omyjeme jablka. Mají-li pěknou chutnou slupku, tak je ani neloupeme. Rozdělíme je na osminky, zbavíme jadřinců a dáme na povrch zelí společně dusit. Jakmile zelí a jablka změknou, omastíme je olejem, ochutíme cukrem a octem a zlehka promícháme, aby jablka zůstala vcelku. Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Podáváme s vařenými novými brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2070x    verze pro tisk

Zelí plněné

Zelí po čínsku

Zelí řídké s masem (čvachtavé)

Zelí s fazolemi

Zelí s houbami a s brambory

Zelí s jablky

Zelí smažené

Zelí zapečené

Zelí zapečené s klobásou

Zelí zapékané s vepřovým masem

Zelné karbanátky s masem

Zelné listy plněné sýrem a salámem

Zelné těstoviny s ančovičkami a křupavou drobenkou

Zelné závitky plněné šunkovou rýží

Zelný nákyp I

Zelný nákyp II