Parmentier z trhaného kuřecího [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Aligot

Aligot

Bramborová kaše

Bramborová kaše zapečená s vuřty a zelím

Bramborová kaše zapékaná

Bramborová nastavovaná kaše

Bramborové škubánky

Colcannon

Jemné škubánky

Lepenec

Lepenice

Lepenice

Lepenice

Nákyp z bramborové kaše

Nastavená bramborová kaše

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Parmentier z trhaného kuřecího

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  kuřecí prsíčka, 3 dl černého piva, 1/2  cibule, 2 dl javorového sirupu, 2 lžíce barbecue omáčky, 15 dl jablečného octa, 4 rovné lžíce dijonské hořčice, 1/2 lžíce kořenící směsi colombo, 1/2 kg brambor, 1.15 dl mléka, 15 cl smetany, 15 dkg másla, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupejte a najemno nakrájejte, poté ji smíchejte s pivem, javorovým sirupem, jablečným octem, barbecue omáčkou, hořčicí a kořením (kreolská směs kurkumy, pískavice, mletého kmínu, koriandru, hořčičného semínka, pepře, hřebíčku, někdy i zázvoru nebo skořice). Touto marinádou zalijte kuřecí prsíčka a nechte odležet v lednici aspoň 4 hodiny. Předehřejte troubu na 120 °C. Kuřecí prsíčka vložte do kastrolu i s marinádou. Kastrol zakryjte pokličkou a pečte 4 hodiny, přičemž po 3 hodinách pokličku odstraňte.

www.tacos.cz Mezitím brambory uvařte v osolené vroucí vodě asi 30 minut. Sceďte je, oloupejte a rozmačkejte na kaši. Přidejte vařící mléko a smetanu. Dobře promíchejte, přidejte máslo, osolte a opepřete.

www.tacos.cz Kastrol vyndejte z trouby. Zvyšte teplotu trouby na 200 °C. Kuřecí maso nechte trochu vychladnout, poté ho na vlákna roztrhejte a promíchejte s trochou vývaru z pečení. Trhané kuřecí maso rozložte do zapékací mísy. Pomocí zdobícího sáčku se žebrovanou špičkou nandejte bramborovou kaši na kuřecí maso a pečte asi 20 minut, dokud není povrch pěkně zlatě zhnědlý.

vloženo 06.08.2025    zobrazeno 38x    verze pro tisk

Slovácká kocmrnda

Slovácká kocmrnda

Škubánky

Škubánky