Skopové s kapustou srbské [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Skopové s kapustou srbské

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg skopového masa, 1/2 větší kapusta, 1/8 kg rýže, 6 dkg slaniny, sůl, česnek, majoránka, 4  brambory, 1/4 l kysané smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Skopové chvíli povaříme a pak nakrájíme na kostky. Zatím očistíme a v polévce okamžik povaříme kapustu, celou nebo rozpůlenou, teprve pak ji rozdělíme na osminky. Do ohnivzdorné mísy nebo kastrolu položíme nejprve plátky slaniny, na ně dáme trochu masa, pak vrstvu kapusty, vrstvu spařené rýže, kterou okořeníme atd. Nahoru dáme vrstvu syrových brambor nakrájených na plátky a zakryté dáme dusit do trouby. Polohotové zalijeme smetanou a dopečeme. Pokrm je zdánlivě složitý, ale ušetří čas i práci tím, že se dusí - bez míchání - v troubě. Je sám o sobě účelnou sestavou, živí bílkovinami, sytí a též chrání zdraví, protože osahuje i zeleninu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2135x    verze pro tisk

Skopové s rýží (pilaf)

Skopové se sušenými švestkami

Sněhobílé skopové proužky

Sosati

Sosati ze skopového masa

Spišský šoulet

Šašlik

Šašlik ze skopového masa

Tacos s jehněčím keema
(Lamb keema tacos)

Tajine s masem a švestkami
(Tajine de viande aux pruneaux)

Tatranské skopové plátky

Těftěli

Tykev plněná skopovým masem

Uzené skopové maso s trnkovou omáčkou

Velikonoční jehněčí kýta

Zadělávané kůzlečí maso se zeleninou

Zapečené jehněčí po balkánsku

Zapečené jehněčí v listovém těstě

Závitky z jehněčího nebo kůzlečího masa I