cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bavette s lososem

Bavette al salmone

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg těstovin bavette, 40 dkg čerstvého lososa, 10 dkg másla, 2.15 dkg vyloupaných pistácií, 2 lžíce koňaku, 1/2  citrón na kůru, 1/2 stroužek česneku, 4 listy šalvěje, worcestrová omáčka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pistácie na minutu ponoříme do vřící vody, pak je zcedíme, osušíme a oloupeme slupku. Nožem je nasekáme. V pánvi rozpálíme máslo a necháme na něm zhnědnout stroužek česneku a šalvějové lístky, pak je odstraníme. Lososa nakrájíme na proužky a dáme na máslo, přidáme pistácie, citrónovou kůru a přimícháme koňak. Povaříme 4 - 5 minut. Těstoviny bavette (nebo podobné typy, např. linguine) uvaříme ve slané vodě, zcedíme a promícháme s omáčkou, zakápneme několika kapkami worchestrové omáčky.
vloženo 21.03.2012    zobrazeno 1286x    verze pro tisk

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)