cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lahodné tagliarelli podle Conchity

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg těstovin taglierini Águila, 20 dkg zeleného hrášku, 20 dkg šunky, 2 dkg sušených hub, 2.15 dkg másla, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Namočíme houby. Uvaříme hrášek ve vodě s troškou soli a cukru. Ve stejné míse, v níž budeme podávat na stůl, rozšleháme žloutky s několika špetkami soli, pepře, strouhaného muškátového ořechu a s jednou lžící parmezánu. V kastrolu osmahneme na oleji a másle krájenou cibuli a česnek. Přidáme hrášek, šunku, nakrájenou na proužky, a houby, nakrájené na kousíčky. Osolíme, opepříme a dáme povařit ještě asi na deset minut. Přidáme usekanou petrželku a stáhneme z ohně.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a smícháme s rozšlehanými žloutky. Ochutíme připravenou omáčkou a znovu dobře zamícháme. Podáváme teplé, strouhaný sýr zvlášť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1337x    verze pro tisk

Lasagne con stracchino e zucchine in flore
(Lasagne se sýrem a dýňovým květem)

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s jablky

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou