cpt. Cook
 

Fettuccine alla gricia

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Fettuccine se žampiony a gorgonzolou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  44 dkg žampiónů, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 1/2 šálek šlehačky, 36 dkg uvařených fettuccine, 6 dkg gorgonzoly
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěné houby nakrájené na plátky restujeme na oleji, lehce prohazujeme asi 7 minut, až změknou a zhnědnou. Osolíme je a opepříme, přidáme utřený česnek a dáme mu půl minuty, potom zalejeme smetanou. Omáčku necháme 2-3 minuty lehce bublat. Vmícháme al dente uvařené těstoviny fettuccine, můžeme trošku zředit čtvrt šálkem vody z těstovin. Po vypnutí plamene promícháme s nadrobenou gorgonzolou, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
vloženo 04.02.2017    zobrazeno 960x    verze pro tisk

Flíčky s uzeným masem a smetanou

Fusilli alla vesuviana
(Fusilli z Vesuvu)

Fusilli čtyřsýrové
(Fusilli con salsa ai formaggi)

Fusilli s dýní
(Fusilli con la zucca)

Garganelli s hříbky a brokolicí
(Garganelli ai funghi porcini e broccoletti)

Gratinované ziti
(Ziti gratinati)

Halušky s uzeným masem a smetanou

Hnízda s holoubaty

Houbové ravioli

Hovězí maso Tennessee

Italské těstoviny

Jarní nudle

Jarní špagety

Jarní těstovinové mušle
(Conchiglie primavera)

Jednoduché špagety se sýrem

Kakaové tagliarelli

Kakaové tagliatelle se směsí hub a kaštanů
(Tagliatelle al cacao con funghi misti e castagne)

Karbonářské makaróny